Veel gestelde vragen

Dat kan via een makelaar of een woningbouwvereniging. Het aanbod van huurwoningen kunt u vinden op funda. Voor sociale huur gaat u naar Woningnet. De Haarlemmermeer valt onder stadsregio Amsterdam.

Onderverhuren mag alleen als de verhuurder hiermee akkoord gaat. In de meeste gevallen zal dit niet toegestaan zijn. In sommige gevallen mag de woning wel verhuurd worden, bijvoorbeeld als u langere tijd gaat reizen. Dit valt onder huisbewaring en moet voor vertrek aangevraagd worden bij uw verhuurder.

Dit is de huurprijs plus bijkomende lasten, zoals:

  • Energiekosten
  • Gemeentelijke heffingen
  • Waterschapsbelasting
  • Bijkomende kosten zoals kosten voor het schoonhouden van gemeenschappelijke ruimtes zoals het trappenhuis.

Servicekosten zijn kosten die bovenop de kale huur van een woning komen. Bijvoorbeeld voor de huismeester, schoonmaak van gemeenschappelijke ruimtes en eventueel stoffering en meubilering.

Een bewonerscommissie komt op voor de belangen van alle huurders uit een buurt of complex. De commissie denkt mee over de leefbaarheid, het onderhoud en het verbeteren van de woningen. Heeft uw flat nog geen bewonerscommissie? De VHH ondersteunt tevens bij het oprichten hiervan.

Niet-geliberaliseerde huurwoningen worden ook wel sociale huurwoningen genoemd. Voor deze woningen geldt een maximale toegestane huurprijs, die wordt bepaald aan de hand van het woningwaarderingsstelsel.

Geliberaliseerde huurwoningen vallen in de vrije sector. De huurprijs en huurverhogingen worden overeengekomen in het huurcontract. Er is geen maximum huurprijs.

De VHH vertegenwoordigt alle huurders, dus hoe u ook huurt, u kunt voor advies contact opnemen met ons.

Neem contact op met de VHH voor ondersteuning en advies. Onze gebiedsvertegenwoordigers helpen u graag om het probleem op te lossen!

Neem contact met ons op via de contact pagina via het formulier. of bel ons opĀ 023 – 56 26 276